ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΦΥΛΑΞΗ ΧΑΛΙΩΝ

Όταν λέμε καθαρό, εννούμε άψογο.

Με την υγρή μέθοδο καθαρισμού, τα χαλιά πλένονται σε ειδικά, μηχανήματα στις ιδιόκτητες, εγκαταστάσεις μας, με αλκαλικά, υπο-αλλεργικά και βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά που φροντίζουν τις ίνες των χαλιών χωρίς ν’ αφήνουν κατάλοιπα, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Σε ειδικές περιπτώσεις, για ευαίσθητα χαλιά ή χαλιά με χρώματα που ξεβάφουν, χρησιμοποιείται ο στεγνός ή αλλιώς, ξηρός καθαρισμός.

Μετά τον καθαρισμό, τα χαλιά, συσκευάζονται σε νάιλον σακούλες. ταξινομούνται και αποθηκεύονται σε ράφια. Η αποθήκευση γίνεται μέσα στους ασφαλείς ελεγχόμενες συνθηκες, μακριά από την υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες και άλλους βλαβερούς, για το πολύτιμο χαλί σας, κινδύνους.

Συμπληρώνετε τη φόρμα και στη συνέχεια ακολουθούν τα παρακάτω βήματα

01

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΟΥ & ΔΙΕΞΟΔΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ

02

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ

03

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

04

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ

Η διαδικασία καθαρισμού ενος χαλιού εξαρτάται απο 3 βασικούς παράγοντες.

1. Πώς έχει φτιαχτεί το χαλί : Εάν είναι χειροποίητο ή εργοστασιακό.

2. Ο τύπος ινών που χρησιμοποιήθηκαν στο πέλος : Είτε είναι φυσικά υλικά όπως μαλλί, μετάξι ή βαμβάκι, είτε είναι συνθετικά υλικά, είτε ακόμα και συνδιασμός των δύο σε ανάμειξη με νάιλον.

3. Τα υλικά χρωματισμού : Εάν έχει χρησιμοποιηθεί φυσική ή συνθετική μπογιά για τον χρωματισμό του χαλιού σας.

H διαδικασία του καθαρισμού & της αποθήκευσης αποτελείται από 5 κύρια βήματα.


1. Ενδελεχής έλεγχος: Στην αρχική αυτην φάση ελέγχουμε διεξοδικά το χαλί σας για να βεβαιωθούμε για την κατασκευή και την δομή του.


2. Πριν τον καθαρισμό: Εδώ βεβαιωνόμαστε για το επίπεδο της σκόνης και την βρωμιάς στο χαλί σας. Με γνώμονα αυτην την πληροφορία καθως και την πληροφορία από το προηγούμενο βήμα καταλήγουμε στην βέλτιστη καθαριστική λύση και διάστημα πλυσίματος.


3.Καθαρισμός: Ο καθαρισμός στο χαλί σας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με πλύσιμο, είτε με ατμό είτε με στεγνό καθαρισμό, ανάλογα την κατασκευή και την δομή του. Κατά την ολοκλήρωση του καθαρισμού, πραγματοποιείτε ποιοτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν πληρούνται τα υψηλά κριτήρια καθαριότητας ή εάν χρειάζεται κάποια περαιτέρω δράση καθαρισμού.


4.Στέγνωμα: Στο βήμα αυτό, το χαλί σας απλώνετε στο ειδικά σχεδιασμένο χώρο στεγνώματος με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αφύγρανση για να στεγνώσει στο συντομότερο δυνατό διάστημα. Ο σκοπός του ταχύτερου στεγνώματος είναι η προστασία των χρωμάτων και της δομής τους χαλιού σας.


5.Αποθήκευση: Τέλος, το χαλί σας συσκευάζεται με ιδιαίτερη προσοχή σε νάιλον σακούλες και αποθηκεύεται σε ράφι. Η αποθήκευση γίνεται σε έναν ασφαλή χώρο, ελεγχόμενων συνθηκών, ώστε να προστατευτεί πλήρως από την υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να το βλάψει όσο αυτό παραμένει στον χώρο μας, μέχρι να μας καλέσετε και να το επιστρέψουμε στο σπίτι σας.

Γιατί να επιλέξετε την Α&Α ΜΠΑΪΜΑΚΑΣ για το πλύσιμο των χαλιών σας:

  • Αναλαμβάνουμε πάντα εμείς τα χαλιά σας και δεν δίνουμε σε τρίτους υπεργολαβία την περιουσία σας.

  • Ο καθαρισμός γίνεται πάντα στους χώρους απο το έμπειρο προσωπικό μας.

  • Δωρεάν άμεση παράδοση-παραλαβή.

  • Εγγύηση 36 χρόνων παρουσίας με χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες.

Καθαρισμός & Φύλαξη.jpg
 

Φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων πελάτη

Στην κατηγορία χαλιών συμπεριλαμβάνονται όλα τα χαλιά (μηχανής, χειροποίητα, κλασικά, μοντέρνα, με κρόσσια, χωρίς κρόσσια κλπ) και με όλες τις πιθανές συνθέσεις (συνθετικά, μάλλινα, σύμμεικτα).
 

  • Στο μήκος του χαλιού υπολογίζουμε και το μήκος των κροσσιών, όταν αυτά υπάρχουν καθώς καθαρίζονται και αυτά.

  • Τα χαλιά παραλαμβάνονται ξεστρωμένα και τυλιγμένα σε ρολά. Αν τα ξεστρώσουμε εμείς θα επιβαρυνθείτε το κόστος ξεστρώματος ανά τεμάχιο.

  • Η υπηρεσία ξεστρώματος/στρωσίματος γίνεται εφόσον ο πελάτης έχει αφαιρέσει από τον χώρο οποιοδήποτε εύθραυστο ή άλλο ευαίσθητο αντικείμενο επάνω από τα έπιπλα ή από τον χώρο που θα γίνει η εργασία. Τυχόν ζημιά ή θραύση κατά το ξέστρωμα/στρώσιμο δεν βαρύνει την επιχείρηση.)

Επιθυμώ